Plantenruildag Verenigde Taxanders Tessenderlo

De ruildag is weer een succes geweest. Voor de allereerste keer ging deze dag door aan het verenigingslokaal bij de windmolen in Tessenderlo. De meeste bezeoekers vonden de lokatie ook veel leuker. En we hadden geluk met het weer. De ganse namiddag is het droog gebleven. Ik heb weer enkele nieuwe aanwinsten op de kop getikt die we zo snel mogelijk gaan planten. Er waren ook zaden te koop zoals het Brandenbeurger en Thubingermengsel en losse zaden van bladrammenas, phacela, koolzaad en mosterd. Ook hiervan heb ik wat aangeschaft.

Vanavond heb ik de waswafels voor mijn 2 segenbergerbakken ingesmolten. In het weekeinde kunnen de segenbergers dan een honingbak krijgen. De kempische ramen dien ik nog in te smelten, maar het Paasweekeinde zal wellicht tijd genoeg zijn om ze hun honingzolder te geven.

Vandaag ook weer enkele bloempjes van het kleine hoefblad gevonden. klein hoefbladZe stonden pal in de afwateringsgracht. Als ze zijn uitgebloeid toch een stukje verplanten naar een plekje waar ze minder worden verstoord.