Ploegen phaceliaveld

Ploeg

mosterdveld

phaceliaveld geploegd

Het phaceliaveld is vandaag omgeploegd. In het najaar heeft hier mosterd gestaan en dit bevalt prima. De mosterdplanten hielden het perceel mooi zuiver, wortelden goed in de bodem en bevriezen compleet. Door het perceel simpel om te ploegen is het al bijna klaar. Volgende week frezen en inzaaien met phacelia. Voor het grote perceel van ca. 20 are maak ik binnen enkele weken een afspraak met een loonwerker. Dat wordt dan gefreesd waarna ik het in meerdere aparte percelen kan inzaaien. Ik ben van plan om de percelen dan in te zaaien met telkens één plant in plaats van een bloemenmengsel. Hierdoor is er geen concurentie tussen de verschillende zaden en kan ik ook goed controleren welke voor herhaling vatbaar zijn en welke het minder goed doen op die locatie. Ik ga proberen om de zaden van het Brandenburgermengsel apart aan te schaffen.

Morgen organiseren de Verenigde Taxanders hun jaarlijkse plantenruildag. Het is dit jaar niet het ideale tijdstip, maar ik heb toch wel enkele planten om te ruilen. De plantjes in de serre ga ik niet mishandelen en die blijven thuis. Maar ik heb toch wel wat zaailingen en wortelopslag kunnen bijeensprokkelen om te ruilen. Sering, hulst, laurierkers en Ribes sanguineus.