Was wafelen

was smelten, bain-mariesmelten was, bain-mariebijsnijden waswafelwaswafel, voorraad

Vanavond heb ik een uurtje was gewafeld. Na een uurtje voorverwarmen, zijn de drie bakken in de bain-marie op temperatuur en kan er worden gestart. In de achterste bak smelt ik de wasblokken. Via een zeef en een stuk nylonkous giet ik verder naar de tweede en daarna verder naar de voorste bak. Hierdoor zijn de laatste verontreinigingen uit de was verwijderd. Als de waswafel op Dadant-Blattformaat klaar is, snij ik ze dadelijk op Kempische broedmaat. De wafels die foutjes vertonen aan de onderste rand worden later versneden op honingraammaat. De afgesneden restjes worden dadelijk terug gesmolten in de achterste bain-marie.

De vogels komen in steeds groter aantallen op het voeder af.

merelmerelmerelroodborstvinkmus