Bijenliteratuur

http://www.imkerinnen.at/?Monatstipps ben ik momenteel aan het bestuderen. Verschillende imkers die hun maandpraatje geven. Mooi online ter lering en vermaak. Het gaat hier om vrouwen, zowel hobbyistes, beroepsimkers als onderzoekers. Elk heeft zijn idee over de imkerij, maar door vele methodes te bestuderen is het waarschijnlijk wel mogelijk om een eigen werkmethode hieruit te distileren. Het lezen van de avonturen van andere imkers is mijn geliefde bezigheid en hoewel het soms kleinigheidjes zijn, blijft me toch altijd wel een truukje bij om zelf uit te testen.

Vandaag heb ik alle lege kastdelen uit de bijenhal verwijderd. Ze waren al gereinigd, ontsmet en gerepareerd. Maar ik heb de ruimte achter de volken even nodig. Na de oxaalzuurdruppeling, gepland voor dit weekend, worden de kasten namelijk een meter achteruitgezet. Dit moet me de mogelijkheid geven om een stelling te maken die perfect waterpas is en waar alle kasten naast elkaar kunnen. De kasten kunnen daarna terug op de oorspronkelijke plaats worden gezet. De stelling wordt gemaakt van oude metalen schoolbanken op betonnen voeten. Rond de metalen poten moet een reservoir komen met olie om mieren en slakken te weren in de kasten. Ik zal hiervan de volgende weken nog enkele foto’s plaatsen, naargelang de werken vorderen.