Winterrogge

Vandaag de rest van de winterrogge gezaaid. Het ganse perceel van 30 are is nu ingezaaid met 47 kg winterrogge. De eerste 12 kg die vorige week is gezaaid, is al prachtig gekiemd. Ik ben eens benieuwd naar het resultaat. Hopelijk kan ik hiermee het onkruid iets of wat tegenhouden tot volgend jaar de bloemenweide kan worden gezaaid. Vorige zaterdag ben ik ook begonnen met het openleggen van de oude afwateringsgracht tussen dit perceel en dat van de buurman. De eerste 25 meter zijn gegraven. Nog een dikke honderd te gaan.

In de serre liep vandaag de temperatuur nog op tot 35 graden. De isolatiefolie is volledig geplaatst en bijgevolg kunnen de dakramen niet meer open. Ik zal dus de volgende dagen de deur moeten openzetten om de temperatuur  te regelen en vooral om de vochtigheid te verlagen. 

De bijen vlogen vandaag nog vlot met stuifmeel binnen. Ze kwamen hoofdzakelijk van het mosterdveldje.

Bij op mosterd