Serre isolatie

Vermits gisterenmorgen de temperatuur in de serre was gedaald tot 5°C, begonnen met de isolatie. De folie terug van zolder gehaald en alvast het dak van de serre geïsoleerd. Morgen of overmorgen ook de zijwanden. De zijwanden worden ook nog eens langs buiten bekleed met rietmatten, maar dat kan nog wel even wachten. Voorlopig heb ik nog elk streepje zonlicht nodig voor de radijzen en slaplantjes. Vorig jaar had ik de termostaat en de verwarming op 4°C gezet en de citrusplanten zijn prima door de winter geraakt. We gaan dat dus zo aanhouden.

serre, isolatie, foliesla, radijscitrusplanten, overwinteringkruiden, gember

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De gember die ik tijdens de zomer heb opgepot, is al duchtig gegroeid. Ook de stevia, citroenverbena en basilicumplanten zijn klaar voor de winterperiode. Het merendeel der kruiden moet ik nog wel oppotten. Elk jaar breng ik enkele plantjes door de winter in potjes. Met een serre is dit natuurlijk veel gemakkelijker.  In het voorjaar zijn die veel sneller terug aan groei en vaak is er in de winter nog wel wat van te gebruiken. Tijm, oregano, salie, bieslook zijn wel wintervast op het terras. Maar enkele worden toch opgepot.

Vanmorgen ook mijn aangifteformulier van het voedselagentschap gekregen. Als imker worden we gerekend bij de primaire voedselproducenten. Primair wil zeggen dat we voedsel produceren en verkopen zoals het is en zelf niet verder verwerken. Tot 24 bijenvolken zijn vrijgesteld van de heffing, maar de aangifte is natuurlijk wel verplicht. De aangifte kon nu volledig online gebeuren en dit ging zeer vlot, mede dankzij de handige folder met uitleg die was bijgeleverd.