Bijenhal

Aan de bijenstand in Hulst heb ik de voorbije week de gracht propergemaakt. Als het water in de beek nu niet te hoog komt, kan het water vlot afvloeien. Bij deze temperaturen beginnen de eerste bloemen al te bloeien. Zelfs de katjes van de wilg beginnen hun hoesje af te werpen. Hopelijk gaan we ons dit niet moeten beklagen. gracht 005.jpgwinterjasmijnwilgenkatjes

Aan de tweede bijenstand in Gerhagen heb ik vandaag weer een stukje aan de hal bijgebouwd. De laatste 2 kasten die daar stonden, heb ik nu ook kunnen onder dak zetten. Deze maand zou ik graag nog 6 meter bijzetten. Ik kan dan de produktiekasten van Hulst ook naar hier brengen als men daar de canadapopulieren gaat rooien. De kasten werden zeer voorzichtig opgetild en 2 meter verplaatst. Even na de middag was de kast met dubbele broedbak aan een ware reinigingsvlucht bezig. Na een half uurtje ging de zon zich echter weer verschuilen en was het feestje afgelopen. Er zijn weliswaar geen bloemetjes te vinden op dit moment, maar de darmen eens kunnen ledigen, kan toch deugd doen. bijenhal

2 gedachten over “Bijenhal

  1. Is dat Hulst in zeeuws vlaanderen ?
    Er staan verspreid over het grondgebied Hulst nog bijenhalletjes opgesteld 🙂
    grtz Bjorn

    Like

  2. Neen, het betreft hier Hulst als gehucht in Tessenderlo, tegen de E314. Mijn 2 standen liggen 6 km van elkaar en zelf woon ik er pal tussen in.

    Like

Reacties zijn gesloten.