Bijenstand Herkenrode

Herkenrode bijenstandVandaag organiseerden de Verenigde Taxanders de jaarlijkse picknick aan de bijenstand te Herkenrode. Het weer was perfect en de broodjes zeer lekker. Deze namiddag is leuk om eens met collega-imkers bij te praten.

 

 

 

Abdij HerkenrodeMaar ik was ook gekomen om de tuinen van de abdij te bekijken. Alle planten stonden zeer mooi, sommigen nog volop in bloei, anderen getooid met hun zaaddozen. En hier was het mij natuurlijk ook om te doen. Ik kan het toch niet laten om enkele zaden mee te nemen die anders toch maar op de composthopen terecht komen.

 

 

 

Tuin abdij HerckenrodeDe tuin is verdeeld in verschillende compartimenten. Een groententuin, een tuin met landbouwgewassen, een tuin met verfplanten, verschillende afdelingen zaadplanten, per familie gegroepeerd, en een afdeling sporenplanten. Ook de verschillende materialen die zijn gebruikt in de tuin zijn vaak inspirerend om op kleinere schaal thuis toe te passen.

 

 

bij op bloemIn de tuin waren zeer insecten te bewonderen, doch ik had vooral aandacht voor de bijen. Ik ken de naam niet meer van deze uitbundig bloeiende plant, maar ik heb natuurlijk wel zaad ervan meegebracht.