Noppenbanden

De nieuwe TKC80 banden geven de grip die ik had verwacht op de drassige weg naar de bijenstand. Met de originele Battle Wings was het niet altijd gemakkelijk om hem uit een moddergeul te leiden. Door de noppen en de betere grip op de randen, voel je de band echt aangrijpen. Wellicht is deze band geen echte modderband door zijn noppen die te stug en te groot zijn, maar meer grip is er uiteraard. Op het asfalt geeft de voorband een zweverig gevoel met meer trillingen op het stuur. Doch uit ervaring met noppenbanden op mijn vroegere 4X4’s  weet ik dat het wat gewenning vraagt. 

Vanavond is mijn schat even meegeweest als duo en ook zij heeft geen problemen ervaren. Eenmaal het gevoel van de band kennende, ook  geen problemen in het bochtenwerk. Het was wel droog en men plaatst wat vraagtekens bij het gebruik op nat wegdek met de TKC80. Dit ga ik echter de eerste keer niet uittesten met duo. De band stond nu ook nog maar op 2,7 bar en wellicht mag dat met duo wel wat hoger. En ook de achtervering mag dan misschien wat stugger worden gezet. Ik had ze wel een stand stugger staan, maar 2 standen is misschien nog beter. De motor heeft gewoon veel te veel instelmogelijkheden. In elk geval voelt de band goed aan en zullen we waarschijnlijk wel vriendjes worden. Zoals ik al had gedacht, kan de band meer aan dan ik zelf aandurf en dat zal wel de bedoeling zijn van een hedendaagse motorband.