Nieuw schoeisel voor Super Tenere

 

TKC80, Yamaha XT1200Z Super TenereVandaag nieuwe banden voor de Tenere laten opleggen. Sinds enkele weken moest ik regelmatig de achterband bijpompen alvorens te vertrekken. Het profiel kon wel een 3000km meer hebben, doch dit rendeerde niet meer. Nog lang getwijfeld over de Michelin Anakee, die ik durf beschouwen als een echte regenband, maar ben toch gegaan voor de Continental TKC80. Een ruige band met serieuze noppen. Zou een 70-30band zijn. Die dus 30% terrein en 70% asfalt prettig vindt. Ik heb er echter voor gekozen om het simpelweg uit eigen ervaring te kunnen ervaren en ook omdat de band de vermelding M&S draagt. En voor de mud aan de bijenhal tijdens de volgende maanden doen we het. Moest de band tegenvallen op de verharde wegen, wordt hij onverbiddelijk vervangen door de Anakee. Wordt vervolgd…

Vandaag is dan ook het MRA vario touring scherm gemonteerd. Of dit effect heeft, zal ik binnen enige tijd kunnen beoordelen. De regelbare spoiler van het scherm, samen met de regelbare houder van Touratech geeft zoveel mogelijkheden, dat ik nog wel even zoet ben.

baardvorming bijenkastOp deze foto is duidelijk de baardvorming te zien aan de vliegplank. De tros is al zeker de helft kleiner dan eergisteren. Vanmiddag omstreeks 14hr was de baard volledig verdwenen. Het zijn dus toch geen bijen die maar lui hangen hun tijd te verdoen. Tijdens de vlieguren zijn ze ook inderdaad onderweg. Alleen ’s avonds kunnen ze niet allemaal binnen. Gelukkig is het nog wel een beetje ‘terrasjesweer’. En zeker als je met een paar honderd kunt samentroepen om elkaar warm te houden.

Na 10 dagen even gestopt met voeren. De kasten wegen tussen de 14 en de 17kg (achterkant). Half volgende week ga ik de mierenzuurverdampers nog eens opzetten en kan daarna de kasten verder voeren als het echt mocht nodig zijn. Het tweede Phaceliaveld gaat de volgende weken ook in bloei komen en daarna moet ook de klimop nog beginnen in de omliggende bossen. Ik ga ze natuurlijk regelmatig blijven wegen om tijdig te kunnen ingrijpen.

Een gedachte over “Nieuw schoeisel voor Super Tenere

  1. Serieuze noppen , inderdaad! Een indrukwekkende band en past goed bij de moto! Lijkt niet echt voor op asfalt maar tegenwoordig kunnen ze veel met rubber.

    Like

Reacties zijn gesloten.