Inwintering bijen

Voor de liefhebbers heb ik een filmpje gemaakt van de inwintering van de bijen. Elke avond krijgen de produktievolken een bakje met 2 liter suikerwater. Om te controleren hoeveel ze opeten en hoeveel ze opslaan als wintervoorraad, weeg ik af en toe de kasten. Dit gewicht is natuurlijk slechts de helft omdat ik ze alleen langs achter optil. In janauari vorig jaar draaide het gewicht rond de 17-18kg en dit moet ik dus zeker terug bereiken alvorens te stopen met voeren. Het blikken plaatje op de unster geeft me de kans om het bekomen gewicht af te lezen na het wegen. Ik hoef me dan niet te bukken of een weegstok te gebruiken.

2 gedachten over “Inwintering bijen

  1. In het filmpje heb ik gezien dat u gebruik maakt van de Liebig verdamper voor mierenzuur. Wat is uw ervaring met deze verdamper?
    Bedankt

    Like

  2. Ik ben maar een beginnend imker maar heb van uit mijn beroep wel wat ervaring met diergeneesmiddelen en hun distributie. Ik baseer me voor het gebruik van de Liebig verdamper in de zomer op publicaties van Nederlandse en Duitse onderzoeksinstituten. Vorig jaar zijn de resultaten met thymolplaatjes tegengevallen en het mierenzuur is dit jaar voor het eerst. Ik kan wel stellen dat de behandeling een makkie is. Volgend weekend zal ik de tweede behandeling opstarten, maar tot nu toe ziet het er prima uit. De afleggers worden dit jaar nog behandeld met thymovar, doch simpel om voor eens en altijd de vergelijking te kunnen maken. Voor mezelf uiteraard.

    Like

Reacties zijn gesloten.