Gelukkig Nieuwjaar!

Kerstkaart 2010-800.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik heb zojuist de kasten gewogen en ze zijn de voorbije maand december slechts 0,5 à 1 kg verloren. De voedselvoorraden zijn dus nog lang niet op. Volgens de weinige mul op de bodem zijn ze ook nog niet begonnen met het broednest. Dan zou er namelijk ook stuifmeel moeten vallen op de bodem.

Volgens de sporen in de sneeuw is het rondom de kast zeer rustig. Er zijn geen tekens van dieren buiten de hazensporen en vandaag ook een van een vos. Bij aankomst aan de bijenstand vluchtten er 3 reeën weg om over de beek te springen. Het eerste en meest ‘springende’ dier was duidelijk groter dan de andere twee en had ook geen gewei. Vermoedelijk betreft het hier een geit met haar twee jongen van dit jaar.