Vellen gevaarlijke boom

Vanmorgen is een gevaarlijke boom verwijderd uit het bos naast de bijenstand. De boom was volledig rot en dreigde op de bijenstal te vallen.

031210 004-800.jpg091210 001-800.jpgDankzij de hoogtewerker kon de boom in de juiste richting worden geduwd terwijl hij aan de grond werd doorgezaagd.

Zodra het weer het toelaat kan ik beginnen met het opruimen van de stam.

 

 

 

 

Thuis heb ik vanmorgen bij het eerste daglicht, de druivelaar gesnoeid op het terras. December is toch de laatste maand die hiervoor geschikt is. Vermits de sapstroom al vroeg op gang komt, zou een druivelaar dan kunnen doodbloeden. Vorig jaar heb ik op een bepaald moment in het late voorjaar per ongeluk in de stam gezaagd.  Ik zag me toen genoodzaakt  om gedurende meerdere dagen een drukverband aan te leggen. Ik weet niet dat dit de normale gang van zaken is, maar het heeft in elk geval geholpen. De wonde zat ongeveer op 30cm boven de grond en de sapstroom was echt ongelooflijk.