Nieuwe strips toegekomen

Zaterdag in Hasselt nog enkele nieuwe strips gekocht. En wat ik gisteren al heb gelezen, was zeker niet slecht.

De nieuwe Murena, De wraak van as, is weer fantastisch werk. Naar het schijnt is het ook geen slechte interpretatie van het leven in Rome onder heerschappij van Nero.

De nieuwe Blacksad, De hel, de stilte, was langverwacht en veelbelovend. Het is slechts de vierde strip in de reeks, maar het wachten waard geweest. Na twee pagina’s al meegesleurd in het New Orleans van vorige eeuw met zijn muziekscene. De uitwerking van de personages met dierenfiguren werkt zo goed, dat je niet eens opmerkt dat het dieren zijn.

Ernest Latulippe uit de reeks Magasin General is ook weer prima uitgewerkt. Het verhaal gaat op zijn dooie gemak verder, maar de uitwerking van de verschillende karakters, is zeer mooi. Vermoedelijk is het ook een vrij acurate beschrijving van de ruwe levensomstandigheden in het Quebec van de twintiger jaren van vorige eeuw.

Het tweede deel van de vloek van de dertig zilverlingen, de nieuwste Blake en  Mortimer, is natuurlijk weer pure fantasie, maar ik vind dit verhaal goed uitgewerkt. Ongeveer zo als de Davinci Code. De verwijzingen naar de oude grieken en de eerste christenen zijn intrigerend. Dit wordt dan weer verweven met een ex-nazileider die de wereldheerschappij nastreeft en zo lijkt het ook treffend op de Indiana Jones verhalen. Pure ontspanning en goede verhaallijn.