11 juli

Zondagvoormiddag een ritje gemaakt op de motor. Toen was het nog niet té warm. ‘sMiddags dan gestopt in Taverne Haebeeckhoeve in Veerle, http://www.haebeeckhoeve.be/ . Een kasteelbiertje en een croque monsieur ging er vlot in. Bediening zeer vlot en vriendelijk. Op een gegeven moment eigende een wesp zich mijn bier toe en prompt werd mij een nieuw glas aangeboden door de serveerster die dit opmerkte.

 

11072010 002-800.jpg‘sAvonds naar de bijen gaan kijken en vermits er weer een duidelijke baardvorming was en de temperatuur nog steeds 37° was onder het dak, heb ik de varroabodem, die al los lag onder de kast, helemaal verwijderd. De ventilatie zal hier waarschijnlijk wel door verbeteren.

 

 

 

 

 

 

11072010 005-800.jpg Ik weet niet of de bijen vliegen op deze schermbloemige, het zal wel te warm geweest zijn, maar concurentie is er in elk geval genoeg.