Staycation op de fiets

Zoals elk jaar geniet ik ook dit jaar weer van mijn staycation. Tijdens de voormiddag wat bijklussen thuis, de moestuin of bij de bijen, en in de namiddag iets doen met de familie. Dit jaar zijn we actief gaan fietsen met de nieuwe e-bikes. De voorbije maand elke dag 20 -30 km om te oefenen. Deze vakantie doen we bijna dagelijks een fietslus in Limburg. Vandaag een tochtje aan de Maas.

Fantastisch fietsweer: een aangename 20 graden en bijna continue een strakke wind op kop. Maar het hoofd leegmaken is nu juist het doel van mijn vakantie.

Vanavond heb ik dan mijn laatste medegisting van dit jaar opgestart. De voorbije week was ik al met drie gistingen begonnen. De eerste twee flessen bevatten een hoeveelheid honing uit 2017 die nog was blijven staan. Ook nog enkele potten uit 2015 heb ik er bijgedaan. Deze waren wel bewaard in de diepvrieskast. De twee laatste flessen bevatten de laatste honing van vorig jaar.

Het is al geleden van 20015 dat ik nog mede heb gemaakt. Ook toen had ik deze vier flessen en dus 80 liter mede. Vermits deze nu bijna allemaal is geconsumeerd, ben ik aan deze nieuwe productie begonnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s