7 juli 2019

Deze week heb ik de resterende voerramen uit mijn diepvrieskast gehaald en gesmolten. Met de nieuwe wassmelter is dit een eitje.

De volgende week ga ik de uitgesneden darrenraten en de ontzegelwas smelten. Deze heb ik ook tijdelijk in de vriezer bewaard. Ik heb vandaag de bijen-infodagen in Hamont bezocht en frau Braun stond daar eveneens. Ze was zeer geïnteresseerd in mijn ervaringen met haar toestel.

Vanavond heb ik dan samen met de kleinkinderen de eerste aardappelen geoogst. Dit jaar had ik het ras Berber gepoot en het blijken zeer grote frietaardappelen te zijn met toch een tiental stuks per plant. Op het andere bed heb ik ook nog Corne de gatte gepoot. Met deze en ook met de emmers die ik in de tuin heb neergezet, wacht ik nog enkele weken alvorens die te oogsten. Vorig jaar had ik roze en paarse aardappelen gepoot, doch was dit jaar te laat met de aankoop. Gelukkig was er nog een enkele struik uit een vergeten aardappel van vorig jaar ontstaan. Ik kan deze nu bijgevolg volgend jaar gebruiken als poters. Mijn moestuin heeft niet de ambitie om mijn gezin volledig van voedsel te voorzien. Maar enkele maaltjes van eigen gewonnen groenten is toch altijd veel leuker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s