Stoomwassmelter

Op de bijenmarkt vorige maandag heb ik mezelf eens verwend met een professionele stoomwassmelter. Website van de producent

Ondertussen heb ik hem al tweemaal gebruikt. Om 20 oude broedramen te smelten en om enkele emmers gesneden darrenbroed te smelten. Met een enkele stoomgenerator en anderhalf uur is de klus simpel geklaard. Wegens het grotere stroomverbruik, heb ik de tweede stoomgenerator nog niet aangesloten. De smeltcyclus gaat dan wel sneller, maar ik moet dan mijn electriciteitsleidingen ook nog aanpassen. De te smelten raat zit in een jutezak als eerste filtering en gaat nog door een nylonkous als hij in de emmer stroomt. Zo zuiver heb ik nog niet gezien na een enkele stoombeurt.  Na het smeltwerk, heb ik het reservoir dan gevuld met heet water en soda om de jutezak te reinigen. Morgen zou die moeten zuiver zijn. Op dezelfde manier kan ik hier ook ramen en zelfs ganse kastdelen in reinigen. De ontzegelrek past eveneens op de bak als ontzegelstand. Na het afhevelen van de lekhoning de volgende dag, kan men dan de ontzegelwas rechtstreeks smelten. Kortom een apparaat dat op meerdere manieren is te gebruiken.

 

5 gedachten over “Stoomwassmelter

 1. Beste, zie dat de site van uw stoomwassmelter een Duitse site is. Vraag: kan die hier ook aangekocht worden? Zijn daar prijzen van te zien ergens?
  Vriendelijke groet,
  Dani

  Like

  1. Ik geloof niet dat ze in België verkrijgbaar zijn. Ik weet wel dat ze dit jaar ook naar de bijen-infomarkt te Hamont komt. Ik heb haar toestel meegekregen dat ze op de bijenmarkt bij had. Heb dus geen idee over de verzendkosten. Basistoestel zonder stoomdampers kostte 1399 excl. BTW.

   Like

   1. Dank voor de snelle respons. Weet u mss ook wanneer deze bijenmarkt plaats vind te Hamont?
    Gr. Dani

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s