20 januari 2019

Om de mezenbollen te beschermen, heb ik vanmorgen een testje gedaan met een stuk gaas. De onderkant had ik opengelaten vermits ik dacht dat dit niet nodig zou zijn. Nog voor ik naar huis vertrok, had een andere grote vriend deze opening al gevonden.4cfdc6fc-a407-4fee-87cd-cae7e8a63a7d Ik zal dus toch een ander ontwerp moeten maken. Ongelooflijk toch dat hij binnen een kwartiertje al tevoorschijn kwam. Ik vond het daglicht vandaag ook bijzonder en daarom nog een foto.DSC01969-1

De vijver aan het industrieterrein was vandaag dichtgevroren. Ik ben er toch even gestopt.DSC01974DSC01973

 

 

7 gedachten over “20 januari 2019

  1. Ik weet dat die kooien bestaan. Ik heb er echter lol in om zoveel mogelijk zelf te maken. De spechten mogen trouwens gerust mee genieten. De gaaien slokken gewoon teveel en te snel. Alle bollen waren tegelijk verdwenen. Vandaag heb ik gemerkt dat de bodem niet echt nodig is. De specht heeft de bollen niet volledig opgegeten en de mezen kunnen er prima aan. Ik heb er alvast vier extra geplooid. Die oude stukken bekaertgaas krijgen zo ook nog een tweede leven.

   Like

   1. Ik tel hier momenteel tussen de 140 en de 170 houtduiven tegelijk. Maar die zitten in de naburige populierenbossen en op de lege velden. Prachtige vogels maar ik zou die grote groep toch niet in mijn moestuin willen binnen enkele maanden.

    Geliked door 1 persoon

 1. Hier eten de kauwen mee als de bollen aan een draadje vasthangen, ze trekken ze gewoon rustig naar boven.
  Sinds ik ze vasthang aan een metalen staafje, zodat het niet kan plooien, kunnen de kauwen er niets meer mee.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s