Ouessantlam

Gisterenavond is er nog een laat lammetje geboren. Een rammetje.dsc_2071Het is wellicht niet het laatste van dit jaar. Er is namelijk nog een ooi drachtig. Het waren twee ooien die in eerste instantie niet werden ingezet bij de bok. Pas later heb ik besloten om ze niet te verkopen en zo zijn ze vijf maanden geleden terug bij de groep geplaatst. Ze zijn dan natuurlijk uitbundig verwelkomd door de bok met het verwachtte gevolg. Dit jaar wordt de bok weer net als vorig jaar pas begin november bij de kudde gebracht. En als de lammertijd aanbreekt, wordt hij weer apart gezet met enkele gecastreerde kameraden. Ik vind een bok veel te ruw voor jonge lammetjes en zet hem daarom apart. Maar dit lam zal al twee maanden oud zijn, als hij zijn vader ontmoet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s