Mierenprobleem: zet de mierenleeuw in.

De bijenstand in Gerhagen was altijd al een plek waar veel mieren voorkwamen. Bij het inwinteren aan de voerbakjes onder het deksel en op een ingeschoven bodemschuif. Ik bestrijd ze echter niet. Gezonde bijenvolken moeten daar mee kunnen leven. Sinds vorig jaar heeft nog iemand anders de mieren ontdekt. De mierenleeuw. Vermits de voorraad mieren blijkbaar onuitputtelijk is, floreert deze hier eveneens. De bijenkasten staan onder een dak en bijgevolg is de zandbodem daar altijd poederdroog. Een ideale bodem voor de larve van de mierenleeuw. Eigenlijk de mierenleeuw zelf, want het is de larve die mieren vangt. En andere bodembewoners zoals spinnetjes die hij aankan met zijn stevige kaken. Elke keer als ik me achter de kasten beweeg, loop ik vele valkuiltjes plat, maar de volgende dag zijn ze er steeds weer.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s