Een hete dag in april…

DSC_0012.jpg

Gisteren was het zo warm dat de bijen er voor kozen om een baard te vormen aan de vliegplank. Zeldzaam in april, maar het was dan ook  30 °C in de Kempische zon. Ik kan de bijen geen ongelijk geven want ik heb gisteren hetzelfde beleefd. Anderhalf uur aangeschoven bij de autokeuring op een betonplein terwijl de thermometer in de wagen 35°C aangaf. Ik hing zelf ook meer uit de wagen dan er in. Het valt me bij warmte-baardvorming  wel telkens op dat het steeds de donkergroen geverfde kasten zijn die hier het meest last van hebben. Maar elke nadeel heeft ook hier weer een voordeel: in het vroege voorjaar is een donkere kast ook sneller opgewarmd. Dit weekend gaan de vliegspleten in elk geval over de ganse lengte open. De latjes met rooster worden dan onder het dak bewaard tot september bij het inwinteren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s