Raampjes bedraden

Omstreeks einde april maak ik elk jaar een broedaflegger van elk volk. Uit elk volk neem ik een raam broed of een tweede als het volk te groot wordt. Ook een raam met voer en stuifmeel wordt weggenomen. Deze twee of drie ramen worden vervangen door verse waswafels. De uitgehaalde ramen worden afgeveegd om zeker de moer niet mee te nemen. Ik plaats ze dan  in een nieuwe broedbak boven de honingbak om voldoende broedverzorgende bijen naar boven te lokken. Deze broedbak bevat het voerraam, daarnaast één of twee ramen broed en daarnaast een waswafel en het geheel afgesloten met een sluitblok. Een uurtje later kan ik de bak op een eigen bodem en met een eigen dak verplaatsen naar een andere stand waar ze ook nog een 1:1 suikeroplossing krijgen.

Om hiermee te beginnen heb ik dus voldoende verse waswafels nodig. Twee of drie voor de productievolken en één voor de broedaflegger. Hiermee ben ik nu dus bezig. Elk raam wordt voorzien van koperen oogjes en een nieuwe RVS draad.

De waswafels smelt ik pas volgende week in. Dit doe ik echt pas de laatste dagen voor ik ze ga gebruiken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s