2 april 2018

Vandaag heb ik alle volken een honingzolder gegeven. Vermits de temperaturen te laag bleven, heb ik de broedbakken niet geopend. Gewoon het plastic even opgelicht, een koninginnenrooster en een honingzolder er tussen gestopt en terug dicht. Dit gaat zelfs veel sneller dan een oxaalbehandeling in december. Ze zullen het dus wel overleven. En de temperaturen gaan hier vanaf morgen boven de 15 graden met zelfs voorspelde 20 graden in het weekend. Ze hebben nu even ruimte en dan kan ik volgend weekend de broedbakken bekijken. De darrenramen die ik tegenwoordig ook in de winter laat zitten, worden dan uitgesneden. Vermoedelijk zit hier zelfs nog wintervoer in. Een teveel aan voerramen wordt dan ook vervangen door waswafels.

Ik heb vorige week twee volken verkocht. De koper heeft twee segenberger bakken met wat uitgebouwde ramen meegebracht en die heb ik op mijn Kempische kasten gezet. Zodra de koningin boven aan de leg is, kan er een koninginnenrooster tussen om ze dan drie weken later te laten vertrekken. Of eerder als alle broed in de Kempische bak niet nodig is.

Er zijn momenteel nog twee volken die worden verkocht.Mocht iemand interesse hebben…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s