18 maart 2018

Gisteren en vandaag heb ik de 12 onderstaande honingbakken gesmolten. Met drie tegelijk bovenop mijn stoomwassmelter per keer. Ik laat het reservoir van de stomer gewoon elke keer leegstomen en haal daarna de raampjes uit de bakken. Met een oud aardappelmesje ga ik even over de latjes om de laatste vuilresten te verwijderen. De raampjes ga ik wel nog even in een kokende sodaoplossing dompelen. Dit is vooral om de draadjes zo goed mogelijk te ontvetten. Nieuwe kunstraat insmelten gaat dan veel vlotter. De bekomen was wordt weldra nog eens gesmolten in de stoompan voor een verdere zuivering. Binnen een tweetal weken zou ik graag wat honingramen insmelten om de eerste honingbakken te kunnen opzetten. Zestig uitgewerkte ramen en zestig waswafels. Wegens de koude had ik mijn opstelling in de serre geplaatst en daar was het best te verdragen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s