26 september 2017

Het voorbije weekend heb ik de bijenvolken nog eens bekeken en ze hebben alle 14 voldoende voer. Ook hebben ze allemaal nog wat broed maar het broednest wordt nu toch wel heel klein. Een handvol op drie-vier ramen. Daarrond een mooie ring stuifmeel en de rest van het raam verzegeld voer. Ze zijn in elk geval klaar voor de winter. Hopelijk zijn ze ook klaar voor de controle van het FAVV, later deze week.

De moestuin draait ook op zijn laatste benen. De bonen worden niet meer geplukt, maar blijven nu aan de struiken om later te worden geoogst als rijpe dopbonen. Ook de pompoenen zijn voor het grootste deel al weggeborgen. De popcornmais heb ik geoogst en de stengels aan de schaapjes gevoerd. Maar er is natuurlijk nog voldoende vers te oogsten: warmoes, boerenkool, palmkool, groene kool, chinese kool, kropsla, selder, prei, worteltjes, pastinaken en suikerbrood. In de serre zijn de tomaten, paprika’s en pepers verwijderd om plaats te maken voor de terrasplanten. En ik heb nog wat veldsla, snijsla en postelein gezaaid.