28 juni 2017

Vanavond nog even een wandeling gemaakt en de meer dan 100 lindebomen die ik heb gezien waren op 2 na allemaal uitgebloeid. Deze 2 waren zilverlindes en duidelijk ook al over hun hoogtepunt. Ze gaven nog wel hun zoete geur. Volgens mijn oude agenda’s waren de lindes de voorbije jaren op 10 juli nog volop aan de bloei. Dit scheelt dus duidelijk meer dan 2 weken en het versterkt mij in mijn idee om dit weekend de laatste honing te oogsten. Zelfs de tamme kastanje die andere jaren begint half juli, is nu al over zijn top. Ik vond vandaag zelfs geen bramen meer in bloei. Het perceel mosterd is sinds vandaag ook uitgebloeid. Er staat nog wel boekweit tussen. De zonnebloemen waren slecht opgekomen. Ik ga nu zo snel mogelijk proberen te maaien en te frezen om een nieuwe lading mosterd of phacelia te zaaien.