27 juni 2017

DSC_1788.JPG

Ondanks de droogte is de moestuin in volle groei. Er wordt wel minstens twee keer per week water gegeven.

DSC_1790.JPG

Peultjes heb ik dit jaar weer te veel gezaaid. Nu laat ik ze wat verder afrijpen om ze te kunnen doppen. Dan worden de planten volledig afgesneden en zaai ik er wat phacelia achterna. De wortels blijven in de bodem om al hun opgeladen stikstof aan de grond te kunnen afgeven. Dit is dan een prima bed voor de kolen volgend jaar.

DSC_1787.JPG

De oogst van dit weekend. Een rijtje radijzen, een emmer zomerwortelen, enkele koolrabi’s en een eerste portie violette aardappelen. De uien ‘Red Baron’ waren aan het doorschieten en ik heb ze alvast uit de grond gehaald. Ze hangen nu te drogen. Volgend weekend is het de beurt aan de knolvenkel. Ze worden allemaal geoogst alvorens ze doorschieten en ik kan dan nieuwe zaaien voor het najaar.