15 april 2017

DSC_1743.JPG

DSC_1742.JPG

DSC_1744.JPG

Vanmorgen in de serre. Alle slaplantjes opgegeten en de radijsjes. Geen slak of vogeltje te vinden. Wel vind ik de verdwenen blaadjes allemaal terug achter de citrusplanten. Is hier een muis aan het werk geweest? Vond ze het leuk om alle blaadjes af te bijten? Ze at ze niet op maar sleepte ze weg. Vermoedelijk als nestmateriaal. Dit heb ik nog nooit gezien of gehoord. Muizen of iets anders die slaplantjes stelen om te nestelen. De worteltjes en de tomaten lieten ze ongemoeid. Die werden vermoedelijk niet zo lekker gevonden.

De motregen vandaag bracht toch een beetje water voor de moestuin. Vandaag heb ik daar de knolvenkel en de snijbietjes uitgeplant.

DSC_1747.JPG

Het tweede bijenperceel heb ik vandaag ingezaaid met een mengsel van zonnebloemen, mosterd, boekweit en vlas. Tegenwoordig koop ik deze zaden niet meer via de zadenhandel maar wel het vogelvoer. Veel goedkoper, gegarandeerd niet behandeld en de opkomst is duidelijk beter dan die van geselecteerde en wel behandelde zaden. De zonnebloemen, mosterd en boekweit heb k al geprobeerd en ze gaan perfect samen op hetzelfde perceel. Het vlaszaad heb ik er dit jaar eens bijgedaan als test.