8 april 2017

Vandaag de zitmaaier voor de eerste keer gestart dit jaar.

DSC_1736.JPG

DSC_1741.JPG

Hierna nog even een kubieke meter compost over het te frezen phaceliaveld verdeeld. En terwijl ik hiermee bezig was, is er weer een lammetje geboren.

DSC_1740.JPG

De teller staat nu op 5 ooitjes en 1 bokje. Nog 9 bevallingen te gaan. Ik heb wel duidelijk opgemerkt dat de schapen zich echt gedragen als wilde dieren. De moeder is ergens op het perceel aan het grazen en ze blaat om de paar seconden. Eerst dacht ik dat ze haar lam dan kwijt was. Maar blijkbaar doet ze dat alleen maar om het contact met haar lam te behouden. Dat ligt ergens plat tegen de grond te rusten tussen een bosje netels en reageert niet. Alleen als het lam antwoordt op haar geblaat, loopt ze er snel naartoe. Dat lijkt op het systeem dat reekalfjes gebruiken. Ook hier is de moeder enkele honderden meters van haar rustende lam verwijderd.

Vanavond zijn dan de laatste Kempische kasten opgehaald die waren verkocht. Blijkbaar zijn er veel volken gestorven tijdens de voorbije winterperiode. Ik heb nog zeer veel vragen gehad naar mijn volken. Is mijn methode anders dan die van deze imkers of kan ik zelf dit ook nog eens meemaken? Ik heb er geen idee van en de tijd zal het leren. Zelf hou ik dit jaar weer 9 Kempische productievolken aan. Verdeeld over 4 standen. Deze volken hebben nu allemaal een honingzolder, een darrenraam dat ondertussen is uitgebouwd en belegd en twee waswafels gekregen.