28 oktober 2016

De laatste vijgen worden momenteel geplukt. Dit jaar heb ik tijdens de zomer geen vijgen kunnen plukken. Juni was te koud en te nat, augustus was te droog en ik had de takken niet gesnoeid. Tijdens de maand september heb ik dan dagelijks 10 liter water aan de boom gegeven en dat rendeerde nog. Deze maand heb ik zo nog een grote emmer vijgen kunnen oogsten. Volgend jaar ga ik in elk geval een grote bloempot naast de stam ingraven om dagelijks te kunnen water geven. Ook het snoeien van de overmaat bladeren doet vijgen in sneltempo aandikken.

Van mooi herfstweer dient men te profiteren. De afsluiting van de kleine bijenstal heb ik vernieuwd. Er stond een schapengaas rond om de schaapjes van de kasten weg te houden, maar het oog wil ook wat. Aan de linkerkant stond een Loganbessenstruik en aan de rechterkant een wijnbessenstruik om het stalletje te overgroeien. Dit jaar waren deze letterlijk overgroeid door de netels. Hopelijk kan ik ze volgend jaar beter onder controle houden.

DSC_1515.JPG