18 september 2016

Ondertussen heb ik al met de nieuwe stoomoven leren werken. Vanmorgen pistoletjes en een rozijnenbrood gebakken.

rozijnenbrood.JPG

De nieuwe oven werkt met continue stoom terwijl de vorige stoompulsen gaf op bepaalde tijdstippen. Het werkt weer net even anders, maar het resultaat is eveneens fantastisch.                 

Vanmorgen heb ik dan tijdens het bakken ook de laatste hand gelegd aan de nieuwe keuken. Er moesten nog enkele voegen worden afgekit en enkele plekjes dienden te worden bijgeverfd. Maar toen ik rond 8 uur klaar was, ben ik dan maar begonnen aan mijn ‘lazy sunday’. Het witsel van de serre heb ik afgewassen. Er kan nu terug wat meer zonlicht binnen. Nog even en de mediterrane planten kunnen weer naar binnen.

serrenazomer .JPG

Ik heb hierna even bezoek gehad van de twee kleinzoontjes en ben daarna nog wat onkruid gaan maaien. Door het natte voorjaar waren de percelen volledig overwoekerd met varkensgras. Dit heb ik nu gemaaid en als het volgende week is verwijderd, kan ik terug ploegen. Het is de bedoeling dat ik volgend voorjaar de grond gemakkelijker kan bewerken met minder onkruid. Wellicht ga ik nog een groenbemester zaaien zoals mosterd. Het resultaat zal afhangen van het komende herfstweer. Maar niet geschoten is zeker niet gewonnen.

varkensgras.JPG

Al bij al heb ik een rustige ontspannende zondag gehad. Zo heb ik het graag.