4 september 2016

Vandaag is het kweekseizoen van de Ouessantschapen ‘officieel’ gestart. Ik heb de jonge bok verhuisd naar een groep oudere schapen en alle ooilammeren apart gezet. De oudere schapen kunnen bijgevolg al in februari werpen, wat ze in het verleden ook deden. Pas vanaf half oktober gaat de bok terug naar de grote groep met jaarlingen. Deze werpen dan pas na half maart. Het is dan ook al vaak beter weer wat de controle op het werpen iets vergemakkelijkt.

DSC_1478.JPG

DSC_1479.JPG

DSC_1481.JPG

Om de bomen te beschermen tegen schapenvraat, heb ik deze omheind met schapendraad. Dit is echter tijdens het jaar niet gemakkelijk te verwijderen om het opgroeiend onkruid op de boomspiegel te verwijderen. Daarom heb ik een nieuw model gemaakt om rond de bomen te plaatsen. Het is op te heffen, uit elkaar te schroeven en de schapen kunnen zelfs onder het hek door grazen. Het betreft hier nog maar een prototype, maar het is wel de bedoeling dat er tijdens de wintermaanden zo meerdere worden gefabriceerd. Het idee is niet van mij, maar ergens heb ik dit ooit gezien.

DSC_1488.JPG