25 augustus 2016

Deze maand heb ik geen arbeid voorzien aan de bijen. De varroabehandelingen zijn gebeurd in juni/juli en worden pas terug gedaan in september. Bijvoederen is eveneens nog niet voorzien. Maar er zijn nog andere werkzaamheden. Door de wateroverlast in juni heb ik besloten om de schapenstal iets te verhogen. Met betonblokken en stoeptegels heb ik de stalvloer opgehoogd met 15 cm. Moest het ooit nog eens onder water komen te staan, hebben de schaapjes tenminste ene droge stal ter beschikking.

DSC_1451.JPG

DSC_1449.JPG

DSC_1445.JPG

DSC_1447.JPG

Aan het Waterbroek hou ik me nu vooral bezig met het maaien van de brandnetels. De eerste pompoenen zijn al naar huis gehaald. De pompoenplanten zijn nu echter zo gigantisch geworden dat ze de omringende netels compleet overwoekeren.

Tijdens mijn jaarlijks verlof heb ik me dit jaar weinig bezig gehouden met de tuin. Als fanatieke doe-het-zelver heb ik samen met mijn vrouw een compleet nieuwe keuken geïnstalleerd. Nieuwe muren, plafond en nutsleidingen incluis. De vorige keuken hadden we al 25 jaar in gebruik. Gedurende 6 weken hebben we als het ware gekampeerd in huis. Momenteel wacht ik nog op het natuurstenen werkblad om daarna de wandtegeltjes te plaatsen.

DSC_1368.JPG

DSC_1430.JPG