18 juli 2016

Na 3 dagen zijn we er mee klaar: 250 kg zomerhoning geslingerd. Ondanks de slechte weersomstandigheden dit jaar, valt het resultaat niet tegen. De ontzegelwas moet ik nog wassen alvorens deze om te smelten. Het waswater kan ik dan aan de bijen geven. Alle volken hebben al een honingbak gekregen met vers geslingerde ramen, ook de jongvolken die nu ook allemaal op 12 ramen zitten. Om roverij te voorkomen heb ik ze nu wel allemaal terug een kleinere vliegspleet gegeven. Dit weekend zou ik graag alle volken nog een nakijken op de aanwezigheid van een leggende koningin. En als er geen zwermneiging is, kunnen ze dichtblijven tot september voor de behandeling met mierenzuur. Het geven van wintervoer begin ik dit jaar pas hierna. De voorbije jaren liet ik me telkens opjagen en diende ik eind september toch weer bij te moeten voeren. Tot dan ga ik ze dit jaar alleen wat bezighouden met wat honingspoelwater.