8 juni 2016

Gisterennamiddag was de moestuin weer opgedroogd en ook de schapenstal was terug met vers stro ingestrooid. Maar dat was niet wat de weergoden in gedachten hadden. Tegen de avond was alles weer onder water gezet. Volgens de voorspellingen zal het nu toch gaan beteren. Maar de grond is dichtgeslibd en alle zuurstof is er uit verdreven. De wortels van veel planten beginnen nu te rotten en dat toont zich aan de bladeren. Zelfs mijn duivelswandelstok van 3 meter hoog verliest al zijn bladeren op twee dagen tijd. We zullen maar hopen dat de boom zich volgend jaar kan herstellen. De veldjes met phacelia en mosterd zijn nu wel voor het ganse jaar verloren. Hopelijk kan ik in de zomer toch nog wat mosterd zaaien om het onkruid wat tegen te houden. Het plan om half juni en half juli een drachtpauze te overbruggen met een veld bloemen lijkt dit jaar niet te lukken. Maar met de bijen gaat het desondanks prima.Ze hebben niet veel gehad aan de acacia, maar klaver en bramen zijn ook nog twee belangrijke drachten. Nog beter is de kastanje en de linde. Deze gaan nu weldra beginnen. De eerste lindebloesems zijn vandaag open gekomen.

DSC_1275.JPG

DSC_1277.JPG

Dit zijn wel de vroegste soorten. Maar nu gaat het de volgende twee weken hard.