18 mei 2016

Zojuist heb ik nog een broedkastje gekocht voor de koninginnendoppen. Een kastje dat oorspronkelijk is bedoeld om reptieleneieren uit te broeden. Het verbruikt een stuk minder dan mijn grote couveuse. Ik vond het op Kapaza! en het bleek toevallig van een klant van mij te zijn. Het zou prima moeten werken om de doppen op de juiste temperatuur te houden. Volgende week zullen we het kunnen testen.

Vanavond heb ik het tweede bloemenperceel kunnen inzaaien. Met mosterd, boekwijt en zonnebloemen. Deze combinatie heb ik vorig jaar ook geprobeerd en bleek perfect te werken. De bloemen stoorden elkaar niet en volgden elkaar zelfs mooi op. Uiteindelijk was het perceel ook zeer goed gezuiverd van ander onkruid zoals de zuring. Twee jaar geleden had ik de zonnepitten niet goed bedekt en toen hebben de wilde duiven bijna alles opgegeten. Maar net zoals vorig jaar heb ik het perceel na inzaaien nog eens geharkt en daarna gewalst. Het ligt nu mooi strak en de voorspelde regenbuien voorspellen een goede opkomst van het zaad.

Indien zondag een droge dag wordt, ga ik de schapen scheren. Ze zullen weer opgelucht zijn dat ze hun dikke wollen jas kwijt zijn. Als er liefhebbers zijn voor de wol mogen ze zich bekend maken. De kleuren zijn zwart, bruin en zwartschimmel. Ik zal al blij zijn als ik er van verlost ben.