7 mei 2016

Momenteel hebben 5 van de 11 produktievolken hun tweede honingbak gekregen. Het gaat vlot. Het volk dat zijn koningin had meegegeven in de broedaflegger heeft een nieuwe. Er is namelijk een dop uitgelopen en twee andere zijn uitgebeten. Deze doppen waren uitgebeten langs de zijkant door de werksterbijen. Een andere dop bevatte een zieltogende koningin die vermoedelijk was afgestoken door de eerstgeborene. Er was nog een dop aanwezig met een jongere larve maar om nazwermen te voorkomen heb ik die verwijderd.

De verzamelbroedaflegger die 10 larven had gekregen heeft er drie uitgebouwd. Ze waren vandaag gesloten en ik heb ze voorzichtig ingekooid. Drie op tien is niet spectaculair, maar ik ben tevreden van deze eerste poging. Ik had deze overgelarfd met een chinese overlarfnaald en de volgende ronde ga ik proberen met een metalen overlarfnaald. Deze volgende overlarfronde zal ik echter uitproberen in een tussenaflegger. Gewoon een kwestie om alles eens te proberen.

Ik heb geprofiteerd van de mooie lenteavond op het terras om wat was te smelten. Een portie uitgesneden darrenraat in de stoomketel en twee broedbakken met oude raat in de stoomtoren.

was smelten