10 april 2016

Aan het Waterbroek heb ik de wandelpaden weer gemaaid. Door het gras in stroken te maaien, kan er gewandeld worden zonder laarzen en lange broek. De netels en distels storen dan veel minder. Het wordt stilaan droog genoeg om de bloemenpercelen te ploegen en te frezen. Vermits Phacelia na 6 weken bloeit, zou dat perceel toch moeten zijn ingezaaid tegen de 1ste mei. In de moestuin is ondertussen al heel wat gezaaid en uitgeplant. Peulerwten, savooikolen, pastinaken, sjalotten, uien, tuinbonen, warmoes, spinazie, radijs, rucola en wortelen. Vanaf half april kan er al zeer veel worden gezaaid in de volle grond.

 

De pruimenbomen staan in bloei en de perziken. Ook de eerste peren en kruisbessen zijn open. De sleedoorn is bijna over zijn hoogtepunt. De buxus staat nu volledig open en de krentenboompjes gaan beginnen. Van de wilgensoorten is de platwilg uitgebloeid, net als de meeste boswilgen. De doorbloeiende wilg en de knotwilg gaan er nog aan beginnen.

Terwijl ik zaterdag bezig was met maaien, is er nog een lammetje geboren. Ook weer een ooitje.

DSC_1173.JPG

DSC_1171.JPG