10 januari 2016

Vandaag nog maar eens waswafels gegoten. Vijftig stuks weer. Nog enkele keren en ik heb weer voldoende voor dit jaar. Gisteren heb ik mij een nieuwe bain-marie aangeschaft.

De voorbije week had ik mijn oude bain-marie laten droogkoken en de thermostaat heeft het nu blijkbaar begeven. Een dure vergetelheid. Een nieuwe bain-marie voor drie bakken kost ongeveer 130 euro. Maar ik heb deze keer gekozen voor een soepketel met bain-marie. Deze verbruikt maar 400 watt in tegenstelling tot de grote die 1200 watt verbruikt. Deze ketel kost ook maar 65 euro. Alleen moet ik het nu stellen met slechts 1 bak maar weliswaar eentje van 10 liter.

bain-marie, waswafels

Welnu, de test is geslaagd. Het is me bevallen. Ik heb enkele keren de waterhoeveelheid gecontroleerd in de mantel en ik kon volstaan met de watermantel van 600ml. De isolatie van de ketel is ook veel beter. Geen wonder dat dit toestel veel minder verbruikt.

De voorbije week zijn de fruitbomen ook gesnoeid. De appelbomen en de peren toch. De pruimen en kersen niet natuurlijk. Deze worden beter in de zomer gesnoeid.