24 december 2015

Prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Ongelooflijk maar Kerst 2015 lijkt wel lente. De winterakonietjes steken hun kop op

winterakoniet

, de rozen staan nog een beetje in bloei,

rozen met kerstmis

de japanse sierkwee is zelfs volledig tot bloei gekomen.

Japanse sierkwee

Deze middag konden alle bijen van een reinigingsvlucht genieten. Normaal verwachten we dit pas in februari, maart. Wij imkers staan meestal rond half maart te smachten naar de eerste warme dagen. We hebben onze bijen dan al zo lang niet meer mogen begroeten dat we er moedeloos van worden. En nu zijn we er weer niet gerust in. Maar over de ganse wereld wordt geïmkerd, zowel bij tropische, subtropische als noordelijke weersomstandigheden. Als we ze rust geven in een periode zonder dracht, voldoende voeding voorzien en hun parasieten bestrijden, zou het toch moeten lukken. Volgens mij gaan we weer verbaasd zijn van het aanpassingsvermogen van onze bijen.