1 november 2015

Niet alleen de bijen, maar ook de andere dieren maken zich op voor de winter. De nestgelegenheden zijn nu allemaal verwijderd uit de volières.

grasparkieten

De zebravinken stoppen anders niet met de kweek en weldra wordt het toch te koud. Ook de grasparkieten hebben hun laatste jongen van het jaar nu uitvliegen. Omstreeks half maart krijgen ze hun nestgelegenheid terug.

De zijdehoentjes hebben dit jaar niet gekweekt. Ik gaf ze simpelweg niet de gelegenheid. Broeds waren ze nochtans vaak genoeg. Maar volgend jaar mogen ze toch een tweetal nestjes uitbroeden. Simpel om terug wat jongere bezetting te bekomen.

zijdehoentjes

Ook de pauwstaartduiven hebben al twee jaar niet meer gekweekt. Vanwege het eetpatroon van de lokale steenmarter en sperwer, was het bestand iets uitgedund. En toevallig waren alle duivinnen op hun bord beland. Vandaag ben ik echter al vroeg naar de dierenmarkt te Mol geweest en heb me er drie jonge pauwstaartjes aangeschaft. De oude duivers waren in elk geval heel opgetogen.

pauwstaartduiven