Klaar om in te winteren

De Kempische kasten en de segeberger staan klaar om te beginnen met het invoeren van de Apigold suikersiroop.

bijenstand

bijenstand

bijenstand

2 gedachten over “Klaar om in te winteren

  1. Vraag van beginnend imker: ik werk met ook met kempische kasten en heb vorige week de laatste keer geslingerd. Ik heb apigold voeding – wanneer begin ik het best met apigold voeding te geven? ( ik heb 15 kilo per kast voorzien) en dien ik een honingzolder op mijn broedkamer te plaatsen om de suiker in op te slaan? Met dank, vriendelijke groeten
    Jan

    Like

  2. Ik voer ook ongeveer 15kg per kast. Ik geef ze nu wekelijks een bakje van 2liter. Door alles tegelijk te geven riskeer je het broednest te verzuipen. De kasten gaan perfect door de winter op 1broedbak met 12 ramen en ik streef naar een eindgewicht van 35kg (17-18kg langs achter gemeten) tegen begin oktober. Ik probeer dit jaar wel enkele kasten op anderhalve bak, maar het is absoluut niet nodig. Mvg, Eugeen

    Like

Reacties zijn gesloten.