Zomerbehandeling varroa

De bijenvolken kunnen nu worden behandeld tegen de varroamijten, vermits de honing werd afgenomen. De volken die op dit moment verzegeld broed hebben, behandel  ik gedurende drie dagen met mierenzuur. Voor mijn Kempische bak gebruik ik 75 ml mierenzuur van 85% in een Liebigverdamper. Einde augustus, begin september krijgen ze dan de tweede behandeling met 150 ml. De jonge volken die zijn behandeld met oxaalzuur bij de opstart, worden dan ook mee behandeld. Net zoals de produktievolken die deze maand zijn behandeld met oxaalzuur omdat ze even broedloos zijn.

In de serre is de tomatenoogst nu volop begonnen en ook de moestuin levert nu dagelijks verse groenten. Vorige week heb ik de sjalotten geoogst. Gisteren de uien en de knoflook. De twee courgetteplanten leveren ook ruim voldoende.

courgettes

knoflook

sjalotten

uien