zomerdracht

lindebloesem

Hier kunnen de bijen iets mee. De lindebloesem is toch bijna de hoofddracht in deze streek. Hierna is er nog wat bloesem van de tamme kastanje en dan zit het er op voor de imker. Wat ze dan nog halen is voor de bijen zelf.

Maar natuurlijk kunnen we de bijen helpen door het inzaaien van lege stukjes grond met bloemen. Zoals dit veldje dat ik heb ingezaaid met boekweit, mosterd en zonnebloemen.

bloeiende mosterd

De boekweitzaadjes heb ik gekocht in een winkel met vogelvoer. Een ganse zak voor enkele euro’s en de opkomst is zeer goed. De mosterd bloeit tegelijk, maar later moeten de zonnebloemen hier nog boven uit torenen.

Ook deze maand heb ik weer een filmpje gemaakt van de toestand aan de bijenstand. Ik ben geen cineast, maar hoop toch duidelijk de seizoensveranderingen te kunnen tonen op deze manier.