20 maart 2015

Vandaag de peulerwten en de tuinbonen geplant in de moestuin. Ik had ze voorgezaaid in de serre en de potjes waren nu goed doorworteld. In de moestuin heb ik nog wel enkele zaden ingelegd. Hierdoor heb ik een beetje spreiding in de oogst. In de serre gaat het voorzaaien nu continue door. Pas als de potjes goed zijn doorworteld, plant ik ze uit in de moestuin.

De schaapjes doen het prima en ook het lammetje is een lust om bezig te zien. Vermits de grote bijenhal nu even leeg was, heb ik ervan geprofiteerd om de helft ervan om te bouwen tot een schapenstal. Vanaf volgend najaar hebben ze dan een grote warme stal. Ik kon natuurlijk niet timmeren als er nog bijenkasten stonden. Dit weekend zet ik er terug enkele kasten in.

bijenstal, ecokasten

Nog een week geduld en ik kan de bloemenveldjes ploegen. De bodem droogt nu wel snel op maar momenteel kleeft de grond nog te veel. Als het na het ploegen nog even verder droog blijft, kan ik frezen en zaaien. Ook de aardappels kunnen dan begin april de grond in.

Gelukkig was het vandaag een bewolkte dag. Iedereen kon door de wolken naar de zonsverduistering kijken. Op enkele momenten na, had men geen brilletje nodig.

zonsverduistering