13 juli 2014

Het eerste phaceliaveld is uitgebloeid. Het is nu gemaaid en kan worden gefreesd zodra het wat droger wordt. Er kan dan nog worden gezaaid voor een tweede bloei in het najaar. Het perceel met de mosterd is ook uitgebloeid, doch hier zijn ook zonnebloemen gezaaid en deze nemen binnen een tweetal weken de bloei over. Het grootste bloemenfestijn moet echter nog beginnen: de distels! De distels worden gedurende meerdere weken ook druk bezocht en zijn een welkome voederbron in juli en augustus. Ook de witte klaver staat nu volop in bloei. Het gras wordt nu natuurlijk niet meer zo kort afgereden. We maaien boven de klaverbloemen.

witte klaver

Momenteel al 17 kasten gecontroleerd en allen hebben een jonge koningin aan de leg op dit moment. Zodra volgende week de honingzolders allemaal zijn weggenomen, kan ik beginnen aan de zomerbehandeling tegen varroa. Bij controle vallen er minder dan 3 mijten per dag. Dat is dus prima voor deze tijd van het jaar.