13 april 2014

Vandaag begonnen aan het omploegen van het bloemenveld. Binnen enkele dagen kan het worden gefreesd en ingezaaid. Het eerste veldje, waar ik phacelia heb gezaaid, laat al het begin van kieming zien. Hopelijk krijgen we morgen dat kleine beetje regen dat is voorspeld voor de Kempen.

In de serre beginnen de tomaten, de paprika’s en de komkommers nu echt te groeien. Er staan nog enkele zaaibakjes met bloemen en verschillende soorten sla om verder uit te planten in de bijentuin en de moestuin.

serre

De volk in de ecokast heeft nu bijna de eerste bak uitgebouwd. Als ze in de tweede bezig zijn, zal ik er een nieuwe onder plaatsen. Ze bouwen de raat mooi recht uit en er vliegen nog geen darren.

ecokast

Het kleine bijenhotel dat aan de volière hangt, is eveneens goed bevolkt. Het is een simpele schijf berk en deze hangt er al enkele jaren. Sommige gaatjes zijn bezet door spinnen die wachten op een bezoeker en soms wordt een vers belegd gangetje bezocht door een parasiterende wesp. Toch raar om te zien hoe dit allemaal kan bestaan in de natuur. Eerst kruipt dan de metselbij in een gangetje om een eitje te leggen en als ze nog maar pas is vertrokken, kruipt er een wespje achterna om er eveneens een eitje in te leggen.

bijenhotel

Thuis bouw ik de stripverzameling ook nog voortdurend uit. De nieuwste aanwinsten zijn onder andere een complete reeks van Maarten Toonder, enkele motoren van het Joe Bar Team en de maanraket van Kuifje.

Maarten Toonder, Heer Bommel

Joe Bar Team, motoren

maanraket, Kuifje

De strips die ik momenteel nog koop, zijn meestal oude, complete reeksen of nieuwe integraaluitgaven en steeds meer stripcuriosa zoals beeldjes, pins, poppen en gesigneerde prenten of zeefdrukken.