bodemschuiven

De bodemschuiven zijn vorige week verwijderd onder alle kasten. Ze zitten bijna het ganse jaar onder de bodems, maar dan in omgekeerde stand. Er is dan aan de achterkant nog een grote luchtspleet om een goede ventilatie te voorzien. Nu haal ik ze begin november weg om de kast iets sneller af te koelen. Het is namelijk de bedoeling dat de kast in december even broedloos is om de winterbehandeling te kunnen doen. Pas na nieuwjaar krijgen ze de bodemschuif terug. Dan begint de koningin stilletjes terug te leggen en kunnen ze wat extra warmte gebruiken. Ook het dak wordt pas na nieuwjaar opgevuld met isolatie. De bodemschuiven heb ik dus nu van een nieuwe verflaag voorzien. Een nieuwe laag witte verf om de mijten volgend jaar weer goed te kunnen tellen.
Deze namiddag heb ik nog enkele grote hibiscusstruiken geplant. Ze moesten uit de tuin bij een kennis. Hopelijk zijn het enkele bloemen, maar dat wist de man niet te vertellen. We zullen wel zien.