Hiveclean

Toch maar besloten om donderdag de volken nog eens te behandelen met Hiveclean. De mijten in het afgezwavelde volk waren te talrijk om te negeren. Ik had gedacht om dit maar een maal te doen zoals in oktober 2011. Ook toen had ik hiveclean gebruikt na thymovar en er vielen toen bijna geen mijten. De volken zijn toen ook goed uit de winter gekomen. Vandaag ben ik echter flink geschrokken. Na twee dagen zagen de bodemplanken van sommige volken bruin van de mijten. En dit ondanks een dubbele behandeling met thymovar. Ik ga nu in elk geval nog twee behandelingen geven met hiveclean met telkens een week tussen. En thymovar ga ik in elk geval nooit meer gebruiken. De besmetting bij de jonge volken, die pas twee maanden geleden zijn gevormd na oxaalzuurbehandeling, was weliswaar te verwaarlozen, maar ik behandel nu toch alle volken tegelijk om herbesmetting te voorkomen. Alle kasten zaten wel barstensvol bijen en elke mooie namiddag vliegen er massaal veel jonge bijen voor de kasten om zich te oriënteren. Hopelijk komen ze toch nog vlot de winter door.

Ik heb vandaag de 500 crocussen geplant die ik heb aangeschaft bij de Limburgse imkervereniging. Drie euro voor 50 stuks is echt een spotprijs en dit jaar zijn het wel zeer mooie en zeer grote bolletjes. Wel spijtig dat ik er geen 1000 heb gekocht. De andere helft ga ik nu maar beplanten met sneeuwklokjes.

aanplanting crocussenVermits er al enkele imkers mee zijn begonnen en ik natuurlijk niet wil achterblijven, ga ik ook een honingbox aan de deur zetten. Men kan dan ook honing kopen als ik niet thuis ben. De box met enkele potten honing zal aan de deur staan en er zal tevens wat wisselgeld in liggen. honingbox, thuisverkoophoningbox, thuisverkoop